Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
145 kr.
Lokalitet
Kulturhuset-Skanderborg, Sløngelsalen
Målgruppe
Section
Køb billet(ter)

Foredraget "Et andet menneske, et andet liv"

Hør forfatteren Sofie Jama fortælle om sin anmelderroste bog "Et andet menneske, et andet liv".

Bogens fortæller er den unge pige Bakara, der i midten af 1990’erne måtte forlade det borgerkrigshærgede Somalia og nu bor på Nørrebro i København. Bakara arbejder i Røde Kors og møder her et uledsaget flygtningebarn, drengen Umar, der i 2014 er flygtet fra krigen i Syrien og undervejs har mistet hele sine familie. Bakara er ven med den ældre Esther, der er tjekkisk jøde. Esther fortæller Bakara sin historie om sin egen forvandling fra tjekkisk holocaust-overlever til den danske overklassekvinde Rosa. Romanen afdækker på smukkeste vis de tre hovedpersonens skæbner – Bakara, Umar og Esther, og til sidst flettes de tre historier elegant sammen.

"Et andet menneske, et andet liv" er Sofie Jamas litterære debut.

Sofie Jama er er født i Somalia i 1982 og kom til Danmark da hun var 14 eller 15 år. Hun har studeret kulturformidling og arabiske sprog på Aarhus Universitet og arbejder i dag som oversætter for de danske myndigheder og som forfatter. Hun skriver jævnligt for Dagbladet Information. Sofie Jama bor i Sydhavnen i København. 

Journalist Steen Bille vil være interviewer og samtalepartner til dette arrangement.

Uddrag fra interview med Sofie Jama i Weekendavisen den 11. januar 2019:

Det blev derimod de andre, der skulle fortælle Sofie Jama om deres historie og ophav. Hun hungrede efter viden om Danmark, om kongerækker, Grundtvigs salmer og Dansktoppen, og de fleste eftermiddage tilbragte hun på biblioteket i Skanderborg, der lå tre kvarters bustur fra efterskolen. Denne gang var det ikke Somalias, men Danmarks historie, hun opsøgte, og bibliotekaren viste sig at være yderst behjælpelig med at finde frem til et hav af bøger, artikler og lydbånd.

"Jeg ville lære det hele, og det var bibliotekaren i Skanderborg, der sørgede for min integration. Det var også her, jeg fik en slags litterær dannelse og opdagede, at romanen som form kunne rumme også de voldsomt komplekse og usammenhængende fortællinger. Jeg fik øjnene op for, hvordan det flertydige og foranderlige kan få nogenlunde fast form i litteraturen."

Foredraget er arrangeret i et samarbejde mellem Skanderborg bibliotek og Kulturhuset-Skanderborg

Pris
145

Materialer

Reservér
  • Bog

Et andet menneske, et andet liv : roman

Af Sofie Jama (f. 1982) (2019)
Læs mere
Se online
  • Lyd (podcast)

Sofie Jama : jeg har tænkt mig at tage væk

(2019)
Læs mere
Se online
  • Artikel

Sofie Jama

Af Astrid Sandvad Kudahl (2019)
Læs mere