Discgolf

Discgolf er en dejlig sport for hele familien, og i Dyrehaven i Skanderborg finder du Danmarks smukkeste bane

Discgolf er en variant af traditionel golf, hvor golfkøllen og golfkuglen erstattes med en frisbee og kurv.

Mod et depositum på 200 kr. (husk kontanter) kan du kan låne golfdisc her:

Skanderborg Bibliotek
Parkvej 10B
8660 Skanderborg

Lån og aflevering sker i vores betjente åbningstid

Vi har åbent hverdage 10-19 og lørdag 10-13

Der tages forbehold for evt. tidspunkt, hvor alle discs er udlånt.

Hvis du glemmer at aflevere eller der mangler disc vil der blive opkrævet et erstatsningsbeløb (200 kr.)

Du skal være opmærksom på, at det ikke er muligt at spille discgolf i perioden fra den 10. juni - 30. august.

• Man spiller som regel i grupper på maksimum 4 personer.
  • Det optimale er maks 12 hold på banen ad gangen (altså 48 personer).
  • Fortrinsret: To personers grupper har fortrinsret og bør vinkes igennem af enhver spillergruppe, der spiller tre eller flere sammen.
    En enlig spiller bør altid lade alle spillergrupper gå igennem.
    Spillergrupper, der ikke spiller en fuld runde, bør endvidere lade spillergrupper, der spiller en fuld runde, gå igennem.
  • Det tager ca. 1 time at spille et 9-hullers spil.
  • Sørg altid for at have frit udsyn, inden du kaster.
    Kast derfor aldrig, når der er mennesker eller dyr inden for rækkevidde.
  • Alle spillere kaster fra teestedet (start) mod discgolf-kurven (hullet).
  • Derefter kaster man videre fra, hvor golfdiscen er landet (forreste fod hvor disc’en ligger), indtil golfdiscen er i hul.
  • Det er altid den spiller, der ligger længst fra kurven, der kaster først.
  • Lander discen i en have, på vejen eller i vandet, er den ”uden for banen” = OB.
    Spilleren noteres for ét strafkast, og disc’en kastes fra, hvor den forlod baneområdet.
  • Golfdiscen tælles som værende i hul, når den ligger i kurven eller hænger i kæderne.
    Golfdiscen er ikke i hul, hvis den ligger oven på kurven eller under kurven, eller hvis den blot har rørt kurven.
  • Antallet af kast skrives ned for hvert hul og lægges sammen.
    Vinderen er den spiller, der har brugt færrest kast på samtlige huller