En læsehund er en venlig og børneglad hund, der motiverer børn til at læse, ved at lytte tålmodigt og interesseret til alverdens historier.

Læsehund på Galten Bibliotek

Snart kan du møde Mollie, der er en venlig og glad Golden Retriever. Mollie er certificeret som læsehund sammen med sin ejer Charlotte Bødker

I hele Danmark findes 115 læseteams, der alle består af en læsehund og en vejleder. De er fordelt rundt på mange biblioteker og skole.

Læsehunde er godkendte, hvad angår lydighed og temperament.

En læsehund motiverer børn til at læse, ved at lytte tålmodigt og interesseret til mange historier, den dømmer ikke og retter ikke barnet, men giver ro og nærvær, som skaber tryghed og tillid hos barnet, og skaber en positiv og anderledes læse-oplevelse, hvor resultatet er øget læselyst og selvtillid.

Det er gratis at modtage hjælp fra en læsehund. Mollie og Charlotte arbejder på frivillig basis. Der afsættes en time til hvert barn, så der er både tid til læsning og hygge.

Mollie er klar til at læse med børn i Galten og finder du dette tilbud interessant for dit barn kan du henvende dig til foreningen Læsehunde. Derfra formidles den videre aftale.

Du kan læse mere på www.laesehunde.dk

Her ser du de to læseteams på Skanderborg Bibliotek