Litterære Lørdage

02.07.18
Nu kan du lære at skrive. I et samarbejde mellem LOF Skanderborg og Skanderborg Bibliotek afholdes der i efteråret tre Litterære Lørdage, hvor borgere fra Skanderborg kan få hjælp til at lære at skrive.

Vi mennesker er flokdyr. Vi har brug for at dele vores oplevelser og erfaringer med hinanden. Hvem kender ikke til at gå en tur i skoven, pludselig få øje på en rovfugl – dér mellem træerne – og råbe ”Se!”
Kun for at opdage, at der ikke er andre til at se den fantastiske fugl end én selv. Øv.
Heldigvis er der andre veje til at dele. Én af de veje er at skrive. Gennem skriften kan vi dele vores oplevelser og undren -  ja alt.

Kan man så også dele en ørn? Kan man få en fortælling til at bevæge sig som en rovfugl mellem træer, skriften til at suse?
Man kan i hvert fald prøve.

"Da jeg var barn sad jeg hver sommer i et sommerhus i en klitplantage i Nordjylland. Mine legekammerater var nåletræer og målerlarver, kantareller og kogler. Jeg blev bedstevenner med et firben, som dog alt for hurtigt forsvandt: det tabte halen, da jeg forsøgte at ae det over ryggen, og jeg så det aldrig igen. Lige siden har jeg skrevet i et forsøg på at vække min firbenede ven og andre oplevelser - til live gennem skriften. Det er som med alt andet: nogle gange lykkes det andre gange ikke," fortæller underviser Louise Juhl Dalsgaard.

I efteråret tilbyder hun - i et samarbejde mellem LOF Skanderborg og Skanderborg Bibliotek - fortælleglade Skanderborgensere hjælp til at lære at skrive.
Ialt tre litterære lørdage på byens bibliotek bliver det til.
Her vil der blive læst og skrevet på livet løs: Om ørne og firben, stort og småt.
"Jeg glæder mig helt utroligt til at høre de mange fortællinger, som deltagerne garanteret gemmer på," siger underviser Louise Juhl Dalsgaard. Læs mere om Louise på hendes blog

Kurset starter den 22. september, herefter undervises der igen den 20. oktober og sidste gang er lørdag den 17. november