Naturens og kulturens paradokser

03.01.19
Erik Morsing udstiller på Galten Bibliotek i januar måned.

Erik Morsing er født i Helsingør i 1953. Han er uddannet ingeniør og har i en årrække boet i Århus og arbejdet som programmør inden for forskellige brancher.

Hans store interesse for tegning og maling har hele tiden været vigtig for ham - især som udtryksmiddel - og har da også de senere år givet ham stof til en sidebeskæftigelse som illustrator.

"I 1971 fik jeg et staffeli og nogle oliefarver plus et par lærreder i julegave. Der begyndte jeg for alvor at sætte mig ind i forskellige tegne- og maleteknikker, og jeg fandt at oliefarverne var mit favoritmateriale," fortæller Erik Morsing.

"Mine største inspirationskilder var René Magritte, Salvador Dali og Max Ernst. I slutningen af 80'erne begyndte jeg at arbejde med "fantasy-art". Det stillede store krav til teknik og fantasi, og jeg begyndte at studere mange af fantasy-art-kunstnerne for at samle inspiration.

I de senere år har Erik Morsings billeder mere og mere båret præg af hans indstilling til tilværelsens åndelige sider. Han bestræber sig på at skildre lyset og formidle det til de mange som søger tilværelsens mening på både ydre og indre planer.

Du kan opleve Erik Morsings malerier på Galten Bibliotek i hele januar måned.