Cykelbøger
Cykelbøger

Sommerlæsning: Cykling og Tour de France

11.07.19
Er du også hooked på Tour de France og Cykling?

Touren er i fuld gang og kan du bare ikke få nok af cykling så kør forbi biblioteket og få indsigt, inspiration og oplevelse med bøger om cykling.

Hvis du vil have et kritisk blik på touren så er Thomas Dekkes nye bog med den sigende titel "Røvtour" et godt bud. Dekker var et kæmpestort talent i cykelverdenen, der valgte at dope sig og blev opdaget. Det er en bundærlig og helt utrolig fortælling om cykelsporten indefra, og som læser føler man ikke, at Thomas Dekker holder meget tilbage.

I samme afdeling er filmen "The Program" som fortæller historien om den irske sportsjournalist David Walsh der afslørede Lance Armstrongs omfattende dopingmisbrug. Filmens plot er Walshs jagt på de beviser som afslører den mangedoblede Tour de France vinder og cykellegende Lance Armstrong som dopingmisbruger

En mere begejstret tilgang finder du i "Rytteren og hans skygge" af den tidligere cykelrytter og nu forfatter og filosof Olivier Haralambon. Den bog er en personlig hyldest til cykelsporten og dens betydning for Haralambon.
Begejstringen er også emnet for samtalen mellem forfatteren Jørgen Leth og cykelrytteren Rolf Sørensen i "Netop gentagelsen er det smukke: samtaler om cykling"

Måske er du en af dem som i bare begejstring kan huske alle mulige faktuelle oplysninger om touren? Hvis det er tilfældet så er det Joakim Jakobsens fine bog "Tour de France: historien om verdens hårdeste cykelløb" du skal teste din viden imod. Det er en musten af oplysninger for hard-core fans af løbet. Her er præcise analyser og oversigter, som fortæller de enkelte etapers forløb, myter, begivenheder og resultater - og bogen har naturligvis også statistik over hele løbet fra dets begyndelse i 1904 til 2015 hvor bogen sidst er opdateret.

Hvis du også selv drømmer om at bestige de franske bjerge på cykel så er det "Tyve tinder i Tour de France: en kør selv guide" du skal reservere. Så skal du forinden lige afgøre med dig selv om du hører til i målgruppen? Den beskrives nemlig af lektøren som "modne mandlige cykel-entusiaster, der i ferierne giver sig i kast med at bestige de berømte bjergtinder fra Tour de France"

Her er således 6 nyere titler som er værd at kaste sig over mellem etaperne. Hvis du ikke kan få cykling nok så finder du nederst på siden et stort udvalg af titler om "Tour de France"

Så lad din personlige læseetape starte på biblioteket.

Materialer
Thomas Dekker (f. 1984-09-06), Thijs Zonneveld: Røvtour
Reservér
  • Bog

Røvtour

Af Thomas Dekker (f. 1984-09-06), Thijs Zonneveld (2019)
Læs mere
Reservér
  • Dvd

The program

Af Stephen Frears, John Hodge, Danny Cohen (2016)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Rytteren og hans skygge

Af Olivier Haralambon (f. 1967) (2018)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Netop gentagelsen er det smukke : samtaler om cykling

Af Rolf Sørensen, Flemming Toft, Jørgen Leth (2012)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Tour de France : historien om verdens hårdeste cykelløb

Af Joakim Jakobsen (2012)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Tyve tinder i Tour de France : en kør-selv-guide fra L'Alpe d'Huez til Mont Ventoux

Af Jesper Ralbjerg (2013)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Tyve tinder i Tour de France : en kør-selv-guide fra L'Alpe d'Huez til Mont Ventoux

Af Jesper Ralbjerg (2012)
Læs mere