Bibliotekerne er lukket for personlig betjening St. Bededag fredag den 27. april og lørdag den 28. april. De selvbetjente biblioteker er åbne som normalt.

St. Bededag åbningstider

Bibliotekerne er lukket for personlig betjening St. Bededag fredag den 27. april og lørdag den 28. april. Husk at vi har åbent for selvbetjening

Ry, Hørning og Galten er begge dage åbne for selvbetjening som normalt.

Fredag d. 27/4 åbner Skanderborg Bibliotek for selvbetjening kl. 12 og Lørdag d. 28/4 kl. 10 

Vi ønsker vore brugere et par gode fridage

Tradition
Bededag, som også kaldes store bededag, falder altid fredag før 4. søndag efter påske. I dag forbinder mange dagen med varme hveder og konfirmationer, men dagen var oprindeligt tiltænkt bøn og faste.

Bededag siden 1686
Dagen blev indført i 1686 af biskop Hans Bagger fra Roskilde. Han fik i løbet af sine to første år som biskop indført hele tre faste- og bededage, men der er altså kun den ene tilbage i dag. 
 
Varme hveder
Det betød, at bagerne ikke kunne levere friskbagt brød på bededagen. Derfor bagte de hvedeknopper aftenen før, som folk kunne spise lune eller varme op dagen efter. Heraf følger altså den skik, som de fleste danskere stadig kender: Man spiser varme hveder aftenen inden bededag. Traditionen kan dokumenteres fra midten af 1800-tallet, men er sandsynligvis ældre

Kilde: www.folkekirken.dk.