Vi anbefaler: Humor og hæsblæsende liv blandt guderne
Vi anbefaler: Humor og hæsblæsende liv blandt guderne

Vi anbefaler: Humor og hæsblæsende liv blandt guderne

Hej. Mit navn er Helene og jeg arbejder til dagligt på Hørning Bibliotek.

I dag vil jeg gerne anbefale Rick Riordans univers, som helt sikker vil være noget for dig, der er mellem 12 og 16 år gammel og godt kan lide bøger med humor, spænding og mytologi.

Den første af Rick Riordans serier, jeg vil fortælle om, er centreret omkring den 12 årige hovedperson Percy Jackson, som ved fortællingens start er ved at blive smidt ud af skolen. Endnu en skole. Han er nemlig ved et uheld kommet til at pulverisere sin matematiklærer. Ja, den er god nok: du læste rigtigt.

Derefter sker der flere og flere mystiske ting for ham, indtil det går op for ham, at han er søn af den græske gud Poseidon. Han bliver beskyldt for at have stjålet Zeus' tordenkile, og man følger ham derefter på en eventyrlig rejse fra Halvblodslejren og ind i den græske mytologis fantastiske univers. Og det går ikke stille for sig.

”Percy Jackson Lyntyven” er den første i serien på fem bøger.

Rækkefølgen er:

Rick Riordan har også skrevet en serie specifikt om nordisk mytologi. Her følger vi Magnus Chase, som er 16 år gammel og hjemløs. I seriens første bog forklarer han, hvordan han endte med at dø på sin 16 års fødselsdag. Kun for at blive reddet af en valkyrie og bragt til Hotel Valhalla.

Ligesom Percy Jackson er Magnus Chase nemlig søn af en gud, og fortællingen i bøgerne om ham er spækket med jætter, alfer, dværge, valkyrier, rune magi og ikke mindst de nordiske guder. Alt dette er flettet sammen i en virkelig sjov, hæsblæsende og spændende fortælling, der tager læseren med på en rejse gennem de 9 verdener.

Første bog i serien om Magnus Chase og de nordiske guder hedder "Sommersværdet", og der er tre bøger i serien.

Rækkefølgen er:

Håber I har fået appetit på at gå ombord i Riordans univers: Begge serier kan læse læses eller lyttes som lydbøger via eReolen.

Mange hilsner fra Helene