Gunna anbefaler: Den ophøjede morder
Gunna anbefaler: Den ophøjede morder

Vi anbefaler: Invitation til en fiktiv rejse med bøger i ørerne.

Hej, jeg hedder Gunna. Jeg arbejder normalt på Hørning Bibliotek, men i disse tider foregår det – som for rigtig mange andres vedkommende - hjemmefra.

Den ophøjede morder af Keigo Higashino.

Har du lyst til at prøve kræfter med noget så eksotisk som en japansk og fuldstændig ublodig krimi? Så kan jeg varmt anbefale denne.

Yoshitaka Mashiba findes død i sin lejlighed, men hvem har forgiftet ham? Hustruen, elskerinden, ex-kæresten eller en helt anden? Kriminalkommissær Kusanagi og hans team efterforsker den kringlede sag, og hans kvindelige kollega Utsumi må følge sine egne fornemmelser, for Kusanagi er ikke helt upartisk i forhold til den mistænkte.

I et overskueligt plot følger man en ihærdig og vedholdende efterforskning, hvor detaljer omkring kaffebrygning bl.a. viser sig at få stor betydning for opklaringen af et mord. På samme tid giver bogen et spændende indblik i et moderne Japan, som stadig er præget af en høj grad af høflighed og ældgamle æresbegreber. Og så nød jeg virkelig oplæseren Peter Bøttgers varierede tonefald og flotte udtale af de japanske navne. (Jeg kan ikke japansk, men synes, det lyder meget overbevisende).

Glæd dig samtidig til næste del af rejsen, hvor vi drager til Island i selskab med Auður Ava Ólafsdóttirs ”Ar” – en fængslende og rørende fortælling.

De bedste hilsner fra Gunna