Pia anbefaler: ”Sku’det være en anden gang”
Pia anbefaler: ”Sku’det være en anden gang”

Vi anbefaler: ”Sku’det være en anden gang”

Hej ! Mit navn er Pia, og jeg arbejder til dagligt på Galten Bibliotek. Normalt foretrækker jeg at læse klassikere og udenlandske krimier. Men jeg har givet mig selv den udfordring: At læse danske kvindelige forfattere

Her er jeg blevet fristet af Sarah Skyt Perssons ”Sku` det være en anden gang”.

Omdrejningspunktet er Sydbank i Herning, hvor den 31- årige Maria arbejder som kasserer. Hun er single og barnløs, men ønsker et liv med mand, børn og bedre uddannelse. Eller gør hun?

I hvert tilfælde passer hendes handlinger overhovedet ikke med hendes drømme. Hun har en affære med afdelingens gifte chef, og hun får ikke søgt ind på en uddannelse. I stedet søger hun løbende hjælp fra de øvelser, som bankens mindfulness kursus har foreslået. I en blanding af satire og underspillet jysk humor blandes Marias handlinger og tanker sammen i en elegant og morsom fortælling.

Bogens personskildringer er karikerede og meget underholdende. Men samtidig mærkes en autenticitet, fordi Sarah Skyt Persson selv er fra Herning og forud for sin uddannelse har arbejdet som både piccoline og kasserer i Sydbank i Herning. Det er en hurtig læst bog, men positivt ment.

På hylden med kvindelige forfattere venter nu en læseoplevelse fra helt anden tid: Tove Ditlevsens roman ”Gift” – en oplevelse jeg vil glæde mig til at dele med jer.

De bedste hilsener fra Pia.

Materialer
Sarah Skyt Persson: Sku' det være en anden gang : roman
Reservér
  • Bog

Sku' det være en anden gang : roman

Af Sarah Skyt Persson (2019)
Læs mere