Bøving - jeg lever med en udløbsdato
Bøving - jeg lever med en udløbsdato

Anbefaling - Jeg lever med en udløbsdato af Charlotte Bøving

30.10.18
Den fra tv kendte læge Charlotte Bøving har fortalt sin historie til Tine Bendixen og det er der kommet en fin biografi ud af.

"Jeg lever med en udløbsdato" er titlen på Bøvings biografi og den kunne antyde en trist grundtone. Det er så langt fra tilfældet. Bøving er en ukuelig optimist som på trods af modgang og en diagnose med uhlebredelig kræft insisterer på at få mest muligt ud af livet.
Bøving beskriver sin barndom som har været præget af en far som hun selv beskriver som en voldelig psykopat. Det er både nervepirrende og rørende læsning. Som om dette udgangspunkt ikke var hårdt nok så er det også en opvækst præget af mobing og kun få venskaber. Bøving er åben omkring sin seksualitet og det faktum har givet både knubs men naturligvis også kærlighed. Bøvings filosof er at "man skal bringe mere med til bordet, end man selv tager" og det bliver et gennemgående tema for fremstillingen.

Selvom det mon enden af biografien bliver lidt usammenhængende og læseren bliver præsenteret for Bøvings mange flotte sportslige præstationer i en meget kort tekst så er det overordnet både vedkommende og underholdende læsning. Det er også en læges beretning om at leve med en livstruende sygdom. Det er interessant! Personligt havde jeg håbet at den del fyldte mere i bogen.

Vellykket biografi som kan læses både fordi Bøving er "hende den kendte læge fra tv" men også fordi hun faktisk har et grundlæggende optimistisk livssyn og budskab. Det er en opbyggelig biografi.  

Materialer
Reservér
  • Bog

Jeg lever med en udløbsdato : tid til eftertanke, tilgivelse og taknemmelighed

Af Charlotte Bøving, Tine Bendixen (2018)
Læs mere