For begynderlæsere - find letlæste bøger på biblioteket

20.12.23
Uanset hvor dit barn befinder sig i forhold til at have knækket læsekoden, er det rart at kunne finde nogle sjove og interessante bøger som passer til barnets niveau. På denne side præsenterer vi en indgang til de letlæste bøger, så du kan gå på opdagelse i læseuniverset og finde bøger på det rigtige niveau.

Find lette bøger efter sværhedsgrad - klik på links herunder

De letteste bøger med lix tal fra 2-8

De stadig lette bøger med lix tal fra 8-16

De lidt sværere bøger med lix tal fra 17-24

Find lette bøger om populære emner:

Letlæste bøger i populære serier:

Billebøgerne
Billebøgerne er udviklet med henblik på både den læseforberedende undervisning i 0. klasse og læseundervisningen i 1. og 2. klasse. Både sprogligt og indholdsmæssigt er bøgerne meget enkle. De består af mange små lydrette ord, og centrale ord og sætninger gentages. Samtidig er historierne så komplekse og temaerne så relevante, at de også egner sig til dialogisk oplæsning med en efterfølgende aktivering af børnene omkring teksten. 
Se en komplet oversigt

Mini PS
Mini PS er et spændende læseniveau til børn allerede fra det sidste år i børnehaven og i børnehaveklassen, men også efterfølgende i forbindelse med tidlig læseindsats og læseløft. Variationen i illustrations- og emnevalg gør bøgerne velegnet til gode samtaleemner med inddragelse af børnenes egne oplevelser. Bøgerne har få lette ord, enkelte sætninger og mange gentagelser. 
Se en liste med "Mini PS" bøger

Lydret Dingo Mini
Børnehaveklasseelevernes første rigtige bog.
Så bliver det ikke lettere. Bøgerne i Lydret Dingo Mini består overvejende af lydrette ord, som fx sol, men der bliver også benyttet lette lydnære ord, som fx mor. Bøgerne har kun enstavelsesord og benytter en meget enkel sætningsstruktur og mange gentagelser. De farvemættede illustrationer er med til at give liv og mere indhold til selve tekstens historie. 
Se en oversigt

Nye letlæsningsbøger
Her nederst på siden kan du altid finde de nyeste letlæste bøger. 

Materialer