Voksenarrangementer

Når vi ånder i takt

Forfatterforedrag med Dorthe Løwendahl Bomann om fortællingens kraft.
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Billet: 145 kr.
Sted
Kulturhuset Skanderborg
Adresse

Parkvej 10B
8660 Skanderborg
Danmark

Dorthe Løwendahl Bomann har sammen med Niels Hausgaard udforsket fortællingens kraft i den anmelderroste bestseller "Når vi ånder i takt". Her i foredraget giver hun et indblik i, hvordan historier kan forandre vores verden.

Vi lever i en verden, hvor vi konstant bliver udsat for massive mængder information på telefoner, tv og tablets. Den kommunikative støj går udover tiden til fordybelse i de historier, der opstår mellem mennesker, men som er livsnødvendige for vores trivsel, vores forståelse af verden og vores evne til at skabe ægte og nære relationer, som ikke foregår gennem et filter på sociale medier. 

Fortæl de gode historier! 

I alle tider, i alle menneskeskabte kulturer, der nogensinde har eksisteret, har vi fortalt historier til hinanden. Det må vi ikke glemme, heller ikke i dag, og måske er det vigtigere end nogensinde før. 

I oplægget får du derfor:

  • et inspirerende skub til at kigge op fra skærmen og i stedet lytte til din nabos gode historie
  • konkrete værktøjer til, hvordan du fortæller dine egne historier, så din borddame også gider lytte
  • muntre anekdoter om samarbejdet med Niels Hausgaard og et unikt indblik i, hvordan bogen er blevet til. 

Oplægget er baseret på videnskaben omkring historiefortælling, og hvad der sker biologisk, psykologisk i din hjerne, når vi deler en god historie. Præcis som titlen siger det: Når vi ånder i takt. 

Dorthe Løwendahl Bomann (f. 1979) er prisvindende journalist, forfatter og foredragsholder. Hun driver i dag sin egen virksomhed, Den Gode Historie, hvor hun producerer film, holder foredrag, udvikler koncepter og underviser i historiefortælling. Tidligere har hun i en årrække arbejdet på TV 2 Danmark, hvor hun to år i træk vandt tv-prisen for årets bedste nyhedsindslag (2018 og 2019). Hun har desuden skrevet for Jyllands-Posten og Kristeligt Dagblad og er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2005.

 

Foredraget varer cirka 2 timer inklusiv pause.