Om dette arrangement

Lokalitet
Skanderborg Bibliotek
Danmark
Tid
11:00 - 13:00
Pris
0 Kr
Børnearrangementer

Læsehund på Skanderborg Bibliotek

24.06.17
Introduktion af Læsehunden Cosmo og Elisabeth lørdag d. 24. juni kl. 11-13, hvor interesserede børn og forældre kan møde læseteamet og skabe kontakt til et læseforløb.

Et nyt initiativ og gratis tilbud i Skanderborg præsenteres på Skanderborg Bibliotek. Snart kan du møde Cosmo, der er en venlig og glad labrador på 9 år. Cosmo er certificeret som læsehund sammen med sin ejer Elisabeth Schriver.

I hele Danmark findes 60 læseteams, der alle består af en læsehund og en vejleder. De er fordelt rundt på mange biblioteker og skole.

Læsehunde er godkendte, hvad angår lydighed og temperament.

En læsehund motiverer børn til at læse, ved at lytte tålmodigt og interesseret til mange historier, den dømmer ikke og retter ikke barnet, men giver ro og nærvær, som skaber tryghed og tillid hos barnet, og skaber en positiv og anderledes læse-oplevelse, hvor resultatet er øget læselyst og selvtillid.

Elisabeth har gennemført kursus i læsevejledning af børn, og støtter og vejleder barnet, når det er nødvendigt.

Det er gratis at modtage hjælp fra en læsehund. Cosmo og Elisabeth arbejder på frivillig basis. Der afsættes en time af til hvert barn, for så er der både tid til læsning og hygge.

Cosmo er så klar til at læse med børn i Skanderborg. Læsestunden vil foregå i et læsehjørne på Skanderborg Bibliotek

 

Læs mere om initiativet https://www.sygeforsikring.dk/sadan-motiverer-laesehunde-born-til-laese og på www.laesehunde.dk