Anbefaling: 100 Danmarkshistorier
Anbefaling: 100 Danmarkshistorier

Anbefaling: 100 Danmarkshistorier

Hej mit navn er Troels, og jeg er vikar på Skanderborg Kommunes Biblioteker.

Min anbefaling i dag er bogserien ‘100 Danmarkshistorier’, som kan findes på e-Reolen i både e-bogs- og lydbogsformat.

Serien er udgivet af Aarhus universitetsforlag, og i hver af de korte bøger går danske forskere og historikere i dybden med et nyt emne i danmarkshistorien. Historierne spænder bredt med alt lige fra vikingetidens runer til mere moderne emner, som oliekrisen i ‘73 eller klimapolitikkens udvikling i de sidste 400 år. Fælles er det, at bøgerne belyser et særligt punkt eller en udvikling i danmarkshistorien og bringer nye synsvinkler på både velkendte og oversete historiske emner.

Selv har jeg kastet mig over lydbøgerne og lytter i skrivende stund til ‘Det første fængsel’. Her præsenterer historiker Johan Heinesen en fortælling fyldt med lænket tvangsarbejde, dristige flugtforsøg, fangeoprør og politiske ændringer, der skulle lægge grundstenen for det moderne fængselsvæsen.

Med en varighed på 2-3 timers passer lydbøgerne glimrende til en eftermiddag hjemme i stuen eller en lang gåtur ude i det gode vejr. Så hvis du har et par timer i din dag kan jeg varmt anbefale at dykke ned i historiens krinkelkroge i selskab med nogle af landets førende historikere.

De tilgængelige titler i serien kan findes her : ‘100 Danmarkshistorier’ – og lur mig om der ikke snart føjes endnu en danmarkshistorie til samlingen omhandlende corona.

HUSK: Du kan også selv være med til at skrive Danmarkshistorie. For hvis du på tekst, billede eller film vil lade dine iagttagelser omkring corona hverdagen indgå i en fælles indsamling til en tidskapsel, vi gemmer til 2050, så send det til tidskapsel@skanderborg.dk

God læselyst!

Troels.

Troels Teis Christensen

Et lille udvalg