Vi søger

Skanderborg Bibliotek søger ny chef

26.10.18

Visionær chef til fremtidens bibliotek i Skanderborg Kommune
I Skanderborg Kommune lægger vi vægt på et godt og stærkt fællesskab. Det gør vi, fordi vi tror på, at de løsninger, der er skabt i fællesskab, er bedre og bringer os længere. Mange Stærke Fællesskaber er også undertitlen på Byrådets kulturpolitik. Vores stærke kulturinstitutioner, haller, engagerede foreninger og festivaller gør Skanderborg Kommune til et godt sted at bo.

Byrådet ønsker, at Skanderborg Kommunes Biblioteker skal være en stærk, synlig og igangsættende aktør i lokalsamfundet i forhold til at skabe byliv, kulturelle aktiviteter og netværk. Samtidig skal der ske en modernisering af den traditionelle kerneydelse og en udvidelse i rollen som kommunens decentrale ansigt med borgerserviceopgaver og andre opgaver i tilknytning hertil.

Vi søger derfor en chef, der kan skabe og virkeliggøre en stærk vision og strategi for Skanderborg Kommunes Biblioteker. En chef, der kan understøtte bibliotekets bevægelse fra det materialebaserede til en oplevelsesbaseret og relationel institution.

Din faglige baggrund er ikke afgørende, men vi forestiller os, at du

• Kan arbejde selvstændigt og udviklingsorienteret i en politisk styret organisation, herunder, at du kan italesætte Byrådets vision for Skanderborg Kommunes Biblioteker
  • Har ledelsesmæssig erfaring fra kulturområdet og har en lederuddannelse på diplomniveau
  • Har erfaring med at lede komplekse organisationer, også på distance,
  • Har projektledererfaring
  • Har erfaring med budgetstyring
  • Har en videregående uddannelse.

Og som person, er du

• Visionær og strategisk
  • God til at kommunikere, udadvendt, initiativrig og skaber forståelse for og følgeskab til beslutninger
  • I stand til at se værdien og mulighederne i et bredt samarbejde med mange aktører
  • Proaktiv i forhold til at omsætte vision og strategi til konkrete handlinger
  • Tydelig og synlig i organisationen og blandt samarbejdspartnere
  • Empatisk, lyttende og inddragende
  • Engageret og struktureret i forhold til drift og personaleudvikling
  • I stand til at uddelegere og give ansvar
  • Koordinerende og sætter tydelige rammer.

Læs mere om stillingen her (https://signatur.frontlab.com/Skanderborg/Jobs/WebAdFile.aspx?Id=ca29365...)

Skanderborg Kommunes Biblioteker består af fire enheder, hver med en profil tilpasset lokalområdet. Hovedbiblioteket er placeret i Skanderborg. Der er i alt 28 ansatte, som bruger deres meget forskellige faglige baggrund til at skabe vedkommende bibliotekstilbud til kommunens knap 62.000 indbyggere. Der er et samlet budget på ca. 20 mio. kr. Til hver af bibliotekerne er tilknyttet en brugergruppe, der har til opgave at afholde aktiviteter og arrangementer, der medvirker til at styrke bibliotekets rolle som bylivsgenerator og lokalsamfundets ejerskab til biblioteket.

Yderligere oplysninger
Hvis du har spørgsmål til stillingsopslaget kan du kontakte stabschef Bente Hornbæk på bente.hornbaek@skanderborg.dk eller tlf. 20 85 42 65.

Ansøgningsfrist
Deadline for ansøgning er den 6. december 2018 kl. 10.00.

Samtale vil finde sted den 11. december og 2. samtale den 19. december 2018.

Som en del af ansættelsesprocessen vil der indgå en personprofil samt en intelligenstest. Der vil være personlig tilbagemelding på profil og test den 17. december 2018.